REȚETELE DRINKFOOD.ro: “Cocoș în vin”, din bucătăria franceză

Hai sa ne reintoarcem, dupa o mica pauza, la  articolele de lifestyle sau stil de viata (sanatos), unde, saptamana aceasta, vom avea o reteta mai speciala, denumita “Coq au vin”. Am ales-o special pe aceasta pentru ca este un preparat mai putin cunoscut si facut, care are o istorie intersanta in spatele ei, datand de pe vremea Imperiului Roman, mai exact din timpul marilor dictatori, care erau la putere cand acesta intrase in criza. Aceasta contine carne de pasare brezata, desi reteta originala cuprindea si alte elemente diferite, acuma se mai are in vedere doar puiul, motiv pentru care preparatul se realizeaza substantial mai rapid. Astfel, ea face parte din bucataria franceza si  am putea-o  traduce ca “cocos in vin” (original era utilizat cocosul), veti vedea la sfarsit ce gust nemaipomenit are!

Coq au vin

Prin urmare, sa incepem si POFTA BUNA!

Pasul 1: Prima data trebuie sa iei pulpele si sa le pui la foc intr-o caserola cu o lingura de unt si ulei, insa desigur splandu-le mai intai si condimentandu-le (sare si piper), dar si trecandu-le usor prin faina. Dupa asta le ardem putin la foc normal, tinand fiecare pulpa pe laterale, o parte constand 2 minute.

Pasul 2 il reprezinta asezarea lor pe o fafurie, punand si feliile de bacon, prajindu-le pana le observi rumenite. Urmeaza sa le toci doar pe cateva dintre ele si sa prepari un bouqet garni, si inconjurand frunzele de dafin de un tifon, putin piper si cimbrul – si deci legarea lor. De asemenea, trebuie sa mai introduci alaturi o ceapa, se pune sare si se caleste timp de 3 minute – atunci cand observi ca s-au asezat te opresti. Mai pui cateva legume, adica morcovi, iar de data asta le tii la un foc mai puternic la cateva minute.

Pasul 3 in care vom pune si mixa vinul, fond, usturoi si pasta de rosii. Acuma le repui pe pulpe in vas, se da lichidul in clocot si dupa ce ai pus ceva deasupra le pui la cuptor la aproape 30 de minute. Pulpele le vei scoate mai apoi din sos, aducand ultimul la un foc usor, doar 1/3, punandu-se untul, introducand in sos si cubletele de unt reci. Inca o data, mai pui pulpele in sos, alaturi de baconul faramitat si se tin cateva minute. Pulpele se mananca alaturi de ceapa si morcovi, bacon si daca vreti, vin rosu.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://www.drinkfood.ro/2016/12/14/drinkfood-restaurantul-marco-polo/

http://www.drinkfood.ro/2016/12/14/partea-a-doua-ce-sa-ai-in-vedere-cand-exista-o-problema-in-cuplu-si-cum-sa-o-rezolvi/

http://topwines.ro/?p=8423&preview=true

http://topbrands.com.ro/francisc-kasziba-este-mecanicul-anului-in-romania%E2%80%A8/

This entry was posted in lifestyle and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *