HORECA în prăbușire. De ce?

Economistul Adrian Câciu a declarat – pentru DC NEWS – motivul pentru care industria HoReCa nu este promovată de către conducerea Orban.

“HORECA a bătut la uşa Guvernului foarte timid, cu multe mănuşi, cu gulere albe. E trist să o spun, dar îşi merită soarta. Guvernul nu a deschis uşa HORECA. A dat drumul la câteva măsuri, o aparentă relaxare, după care a trimis controale pe tot ce înseamnă HORECA. Asta înseamnă, de fapt, inhibarea afacerii.”, a spus Adrian Câciu.

  • “În alte ţări, HORECA a demis Guverne”

“HORECA trebuie să se trezească la realitate şi să spună în felul următor: oameni buni, suntem atâţia, câţi mai rămânem, ce avem de făcut în continuare? HORECA trebuie să înveţe, să se sindicalizeze, să fie puternică, dacă vrea să conteze. În alte ţări, HORECA a demis Guverne sau a impus măsuri de care Guvernul a trebuit să ţină cont. Pentru că acolo au o importanţă mare în PIB. 

Eu cred că HORECA se va adapta. Cred că trebuie să se sindicalizeze, să facă investiţii împreună, să nu mai fie fiecare pentru el. În asta trăim acum. Fiecare trage pentru el, nu îl interesează de vecinul care are o terasă, un restaurant, un hotel. De asta nu reprezintă o forţă de negociere. Trebuie să înveţe de la acest şut în fund primit de la Guvern cum să acţioneze în viitor.”, a mai adăugat acesta.

  • 1/3 din industria aceasta s-a oprit

“Apreciez că 30 la sută din HORECA se va închide, dacă nu la finalul anului ăsta, la începutul anului viitor, pentru că nu toţi cei din domeniu au capacitatea de a aduce randamentele anterioare şi a le reinvesti. Eu nu mă refer la cei care sunt serioşi, dar sunt şi cei care au ales să îşi trimită oamenii acasă din primul moment, deşi anii trecuţi au făcut randamente cu două cifre.”, a concluzionat Adrian Câciu.  

This entry was posted in Turism and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *