NEA RHODA

TĂRÂMUL TRANDAFIRILOR ȘI AL RODIILOR

Nea Roda este o localitate în Grecia cea binecuvântată de Soare și de Dumnezeu,  la aproximativ  115 km sud-est de Salonic, în cel mai îngust punct al peninsulei Athos din municipiul Stagira-Akanthos, Halkidiki, Grecia. 

CRISTIAN GĂLĂȚANU, NICOLETA GĂLĂȚANU

Descriere
Populație: 1.164 (2011)
Altitudine: 0 cm

Al treilea braț din peninsula Halkidiki, cel ce duce la Athos, isi asteapta, în fiecare an, vizitatorii cu o salbă de statiuni. Dar și cu niște plaje mai putin aglomerate, cat se poate de potrivite pentru vacantele in familie, pentru cei care vor sa se relaxeze si sa se bucure de frumusetea peisajelor de aici.

Nea Roda Beach este una dintre plajele bine amenajate ale brațului Athos din Halkidiki.

Plaja Nea Roda este atribuita statiunii cu același nume, care se află în cel mai îngust punct al brațului Athos.

Punctul se aseamănă unei strâmtori.

Nea Roda Nea Rhoda (sau Nea Roda) este o statiune family-friendly, cu mai multe taverne si terase apropiate de malul marii, iar plaja sa, premiată Blue Flag completeaza perfect peisajul unei vacante frumoase aici.

(BLUE FLAG nu înseamnă decât că ea, plaja, corespunde anumitor criterii- standard).

Mai multe amanunte despre caracteristicile Nea Roda Beach se pot afla în cele ce urmează. Și chiar mai multe lucruri despre de vacanță în zona Athos, pe care le-am prezentat la noi în revistele din print – sau pe site-uri.

Dar, mai întâi, să răspundem unei întrebări cât se poate de legitime: unde se afla Nea Roda Beach și cum poți sa ajungi la aceasta plajă.

Nea Roda Beach este localizată la 119 kilometri de Salonic/deci nu mai mult de un ceas sau două de mers cu mașina/autoturismul, direct din România – sau – de ce nu? – chiar de la aeroportul din Thesaloniki. Și, ca un alt/nou punct de reper, în imediata apropiere a statiunii Ierissos, aflată langa intrarea pe bratul Athos.

This entry was posted in Turism and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *